top of page

איך אנחנו מתחילים לדבר עם מתבגרים על נטיה מגדרית ומינית?

עודכן: 18 במאי 2024


בתחילת ההתבגרות, המטרה היא לנהל כמה שיחות קטנות על איך הנער שלך תופסים את עצמם, איך נראית מערכת יחסים בריאה, אילו גבולות הם יכולים להציב לעצמם, מהי משיכה, ובסופו של דבר להוביל את השיחה לתוך מיניות ונטייה מינית.

אימרו למתבגר הצעיר שלכם: "אני רוצה שתדע שהמטרה הגדולה ביותר שלי עבורך היא שתחווה אהבה וכבוד בתוך מערכת יחסים בריאה, לא משנה עם מי תבחר לחלוק את עצמך."


טיפים לשיחה עם ילדכם בגיל העשרה או הצעיר

  • אם ילדכם בגיל הההתבגרות או מספיק מבוגר כדי לשאול, הם מבוגרים מספיק כדי לשמוע את התשובה הנכונה וללמוד את המילים הנכונות.

  • ענו על השאלה כשהיא נשאלת, ובדקו שאתם מבינים מה שואל ילדכם הצעיר :

    • "אז מה שאני שומע זה שאתה רוצה לדעת אם שתי בנות יכולות להתחתן?"

זכרו שגם עם ילדים קטנים, חשוב להציב גבולות - אתם יכולים לסרב לענות על שאלות אישיות ולהודיע ​​להם שגבולות חשובים וששאלות מסוימות הן אישיות.

  • קראו או צפו יחד בספרי ילדים או מופעים בנושא LGBTQIA+ ושוחחו על הדמויות והסיפורים עם ילדכם.

טיפים לשיחה עם בני נוער
  • נסו להיזכר איך הרגשתם כשהייתם נערים.ות הימנעו מהשערות שנער הוא בעל ידע או נאיבי, מנוסה מינית או חסר ניסיון.

  • במקום לשאול שאלות ישירות, נסה להעלות את החברים או הדמויות שלהם מתוכניות טלוויזיה שבהן אתה צופה יחד.

    • "מה אתה חושב על מה שקרה בתוכנית הערב? מה היית עושה במצב כזה?"

זכרו שבני נוער רוצים שהשיחות יהיו מכבדות הדדית ומסוגלים לשקול את היתרונות והחסרונות של מצבים שונים. אל תזלזלו ביכולתם של בני הנוער לקבל החלטות בעצמם.

חקור את "זי" כדי לתת ייצוג חזותי של מגדר, ביטוי מגדר, נטייה מינית ונטייה רומנטית. לאחר מכן הסבר:

  • מגדר הוא רעיון שנוצר על ידי אנשים, תרבות וחברה כדי לעזור לקטלג ולהסביר את העולם שסביבנו. שני המינים שרוב האנשים מכירים הם בן וילדה (או גבר ואישה). לעתים קרובות אנשים חושבים שזה כל מה שיש, אבל למעשה, יש הרבה יותר מגדרים!

  • הזהות המגדרית שלנו היא מי שאנחנו מרגישים את עצמנו. אנו יודעים שבלידה קיבלת את התיאור של היותך זכר או נקבה, תלוי איך נראו החלקים הפרטיים שלך, עם זאת, המגדר אינו מוגבל רק לזה. חלק מהאנשים עשויים להרגיש בדיוק כמו השם (זכר או נקבה) שקיבלו בלידה, חלק לא או עשויים להרגיש כך רק חלק מהזמן. חשוב לדעת שהרגשות שלך סביב מגדר יכולים להשתנות עבורך או עבור מישהו שאתה מכיר ככל שתזדקן, זה בסדר ונורמלי לחלוטין.

איך מתחילים שיחה לפי גיל..

לגילאי 10 ומטה


נקודות חשובות לגבי מגדר:

ייתכן שהצעיר שלך לומד מה זה אומר להיות "ילדה" או "ילד" מהמשפחה הקרובה שלך, בני גילם, מה שהם רואים בטלוויזיה ובאינטרנט. אלו מסרים שמושפעים מאחרים ולא בהכרח איך הם עשויים להרגיש לגבי המגדר שלהם. המגדר הוא נזיל ורגשותיו של מישהו לגבי המגדר שלו יכולים להשתנות עם הזמן. חשוב לדעת שיש יקום של אפשרויות בכל הנוגע לכך שהצעיר שלך יבין את עצמו ואיך הוא מרגיש. זה לא צריך להיות מוגבל לסטריאוטיפים שנראו ו/או למדו עליהם. לבישת בגדים, צבעים מסוימים, עיסוק בענפי ספורט מסוימים והשתתפות בתחומי עניין מסוימים אינם קובעים את המין של האדם. ביטוי מגדר צריך להיות פתוח לכולם ולא מוגבל על ידי מחשבותיו של אף אחד על תפקידי מגדר ו/או סטריאוטיפים.

ללמד גיוון, כבוד וקבלה לגבי מגוון מערכות היחסים והדינמיקה המשפחתית שיכולה להתקיים.

  • "אתה יכול לספר לי כמה דברים ש'בנים' או 'בנות' אולי יאהבו לעשות או לשחק איתם? אז הדברים האלה שציינת נקראים סטריאוטיפים.

  • מה הינך חושב צריך להיות "ילדה" או "ילד". עם זאת, כולנו יודעים שלפעמים אדם עשוי לאהוב צבעים או צעצועים מסוימים ללא קשר לסטריאוטיפים הנלווים אליהם. צריך לנרמל שכל דבר שמין אחד נהנה ממנו יכול להנות מהמגדר השני, בלי הסטיגמה שמתלווה לבחירה במשהו 'אחר'”.

  • "מהן הדרכים שאתה אוהב לבטא את עצמך? זה יכול להיות כל דבר כמו הדרך שבה אתה מתלבש, או הדברים שאתה אוהב לעשות."

  • "האם יש דברים שהיית רוצה לנסות (לשחק איתם, ללבוש וכו') שיאפשרו לך לבטא את עצמך טוב יותר?"

  • "ייתכן שתראה משפחות אחרות שנראות שונה משלנו. לחלקם אולי יש אמא ואבא, שתי אמהות, שני אבות, רק מטפלת אחת או רבים אחרים שמעורבים בפרנסת משפחה. האם ראית משפחות אחרות, בין אם דרך החברים שלך או בטלוויזיה, שנראות אחרת מהמשפחה שלנו?"

גילאי 10-12

ללמד כבוד וקבלה על זהות מגדרית ונטייה מינית. לחנך את עצמך ואת הצעיר שלך הוא הצעד הראשון להפוך לבעל ברית לקהילת +LGBTQ. חשוב להדגים כבוד וקבלה לכל הקבוצות. ביצוע כמה שינויים פשוטים במילים ששניכם משתמשים בהן יכול להיות בעל השפעה גדולה!

ללמד על משיכה. משיכה היא כאשר אתה נמשך למישהו או משהו עם הרגשה של עניין ו/או הנאה. משיכה אינה מוגבלת לדבר אחד, אנו יודעים שאנשים יכולים להרגיש משיכה לאחרים מאותו מין או שונה מסיבות רבות. הסבירו לצעיר שלכם שהם עשויים לראות "בנות" נמשכות ל"בנים או בנות" אחרים. לחלופין, הם עשויים לראות "בנים" נמשכים ל"בנות או בנים" אחרים. חזקו שהכל נורמלי ורק אומר שאנחנו לא מוגבלים למי שמעניין אותנו.

ללמד על השפעות והבניה חברתית (עמיתים אחרים, תקשורת, ציפיות החברה וכו'). גורמים אלה יכולים להשפיע על האופן שבו אדם רואה ומרגיש לגבי המגדר שלהם.

  • "אתה זוכר תקופה שבה פגשת אדם צעיר אחר שבו הרגשת מחובר באופן מיידי? אולי התייחסת לאדם הזה כחבר הכי חדש שלך? מערכות יחסים מסוג זה מתרחשות במהלך חיינו. ייתכן שתרגיש חיבור או משיכה מיידית למישהו מיד, או שהמשיכה הזו יכולה להתרחש לאורך זמן. משיכה לא חייבת להיות רק פיזית, כמו איך שמישהו נראה. אתה יכול להימשך למישהו בגלל מי שהוא בפנים או בגלל שאתה חולק תחומי עניין דומים".

  • "איזה דברים אתה מוצא מושך אצל מישהו אחר?"

  • "האם אתה מסוגל לפעול ולהיראות כמו שאתה יודע כפי שזה אצלך בפנים?"

  • "אתה או מישהו שאתה מכיר אולי לא מרגיש שהמין שנקבע בלידה לא מתאים לך כעת?. זה נורמלי לחלוטין ותחושות אלו יכולות להשתנות עם הזמן. אם אי פעם יהיו לך שאלות לגבי המגדר שלך כנער/בת, אני בטוח שתוכל לבוא אלי כדי לקבל תשובות."


גילאי 13+

להקשיב, לשמוע, להכיר.

היו מאשרים ותומכים עם בני הנוער ו/או בני גילם בזמן שהם חוקרים את הרעיון של מגדר ומיניות. קבל ואהוב את הצעיר שלך כפי שהוא. תן להם לדעת שאתה שם כדי לעזור בכל בעיה שתתעורר. תן למתבגרים שלך לדעת שהם או בני גילו יכולים לסמוך עליך שתהיה שם עבורם במהלך המסע שלהם כדי לחקור את עצמם ואת המיניות שלהם.

  • פזרו רמזים (כגון השארת המחשב פתוח על אתר מסוים, ספר, פריט המקושר לקהילה הגאה) כדי להעביר גם בלי מילים את המסר שלא רק שאתם לא נרתעים מהנושא, אלא גם מתעניינים בו.

  • שאל: "אתה או מישהו שאתה מכיר אולי לא מרגיש כמו המין שהם נקבעו בלידה.? זה נורמלי לחלוטין ותחושות אלו יכולות להשתנות עם הזמן. אם אי פעם יהיו לך שאלות לגבי המגדר שלך כנער/בת, אני מקום בטוח שתוכל לבוא אליו כדי לקבל תשובות."

  • שאל: "האם יש כינוי מסוים שהיית רוצה שאשתמש בו כדי לתאר מי אתה?"

  • שאל: "אנא הודע לי אם מישהו מהחברים שלך ירצה שיקראו לו בשם מסוים או כינוי מסוים, כי אני רוצה שהם ירגישו בטוחים ונתמכים."

לפנות לתמיכה

בקשו תמיכה על ידי חיפוש הדרכה מקצועית כאשר אתם מרגישים מתוסכלים, המומים, או כאשר אתם מודאגים שההמתבגרים שלכם חווים חוויות שאינן בריאות. איש מקצוע יכול לעזור להקל על שיחה פורה ולהציע אסטרטגיות יעילות לקיום דיון עם הצעיר שלכם. אם אתם מתקשים, פנו לעזרה. ישנן דרכים רבות לעזור לאדם הצעיר שלכם ולעצמכם ואין צורך לעבור את זה לבד. אתם יכולים ללכת לרופא ילדים, ליועץ בבית הספר, לבני משפחה קרובים, לקבוצת תמיכה או לארגון קהילתיים.


כתובות לסיוע, לתמיכה ולמידע


  • תהיל"ה – תמיכה להורים ולבני משפחות הקהילה הלהט"בית.

  • חוש"ן – מרכז החינוך וההסברה של קהילת הלהט"ב בישראל.

  • שב"ל – תמיכה וחינוך לסובלנות בציבור הדתי.

  • איגי - ארגון נוער גאה.

  • מעברים – ארגון למען הקהילה הטרנסית.


צרו קשר עם איגי

רוצים ליצור קשר עם איגי? 🙂 כתובת: אלנבי 43, תל אביב-יפו. לפניות דיסקרטיות בנושאים שונים – וואטסאפ ("דיגי"): 054-9119726 לכל נושא שלחו מייל ל-office@igy.org.il

 
 
 

Comments


we credit @liberaljane for the picture and sex_school

new4 (2)_edited.png

המרכז לחינוך למיניות מתבגרים

בהנהלת שנטל אזולאי

  • Instagram
  • Facebook

תודה על השארת הפרטים נחזור בהקדם

ליצירת קשר

שנטל אזולאי היא נציגה של DR Betty Dodson בישראל,

bottom of page